BekijkenKlik geluidAan / Uit
00%

Achterlating

powered by:

Wat is het?

Het gebeurt vaak zonder dat je het doorhebt… Je denkt gewoon lekker met je familie op vakantie te gaan - verlaat Nederland - en wordt vervolgens in een wildvreemd land bij verre familie achtergelaten. Zonder paspoort...Het overkomt jaarlijks honderden kinderen en jongeren zoals jij en ik. Ze worden tegen hun wil achtergelaten in het buitenland, bijvoorbeeld omdat de ouders bang zijn dat het zij of hij teveel verwesterd. Soms gebeurt het met goede bedoelingen en is de familie ten einde raad, maar het is echt heftig voor het kind zelf.

Een kind achterlaten zonder ouder wordt in Nederland zelfs gezien als kindermishandeling. Het tegen de wil in meenemen van een kind, om hen achter te laten in het buitenland is hartstikke strafbaar in Nederland. Vaak gebeurt het buiten jou om en zie je het als slachtoffer al helemaal niet aankomen.

Meer info of hulp nodig? Neem contact op met:

Herken de signalen

Achterlating zie je vaak niet aankomen. Kom dan ook op tijd in actie als het niet goed voelt… Staat er bijvoorbeeld onverwachts een bezoekje aan familie buiten Nederland op de planning? ​Familie waar je daarvoor misschien nog nooit van had gehoord: Kom in actie en zorg dat je niet te laat bent. Ook als je denkt dat een vriend, nicht of andere bekende een risico loopt!


Achterlating is hartstikke verboden. Wil je meer informatie hebben of actie ondernemen?

Meer info of hulp nodig? Neem contact op met:

Je denkt gewoon lekker met je familie op vakantie te gaan...

een initiatief van: