BekijkenKlik geluidAan / Uit
00%

Eergerelateerd geweld

powered by:

Wat is het?

Heb jij weleens gehoord van eergerelateerd geweld? Misschien heb je er zelf wel mee te maken… Dit geweld vindt vaak plaats in situaties binnen gesloten gemeenschappen, waarin families ervaren dat hun eer is geschonden door een van de kinderen. De psychische en lichamelijke gevolgen zijn vaak enorm heftig. Dit is niet normaal...

Het toebrengen van geweld aan een ander hartstikke strafbaar. Je staat dan ook in je recht om nee te zeggen tegen reacties als deze. Datzelfde geldt voor degene die gedwongen wordt het geweld toe te passen.

Heb jij met eergerelateerd geweld te maken, of zie je dit gebeuren in je nabije omgeving? Er zijn instanties die je willen helpen op te staan tegen dit geweld.

Meer info of hulp nodig? Neem contact op met:

Herken de signalen

Als je relatie niet wordt goedgekeurd door je familie, kan het soms goed misgaan. Het is daarom erg belangrijk om op tijd in actie te komen als je aanvoelt: dit gaat fout! Merk je bijvoorbeeld dat ​jouw​ familie negatief reageert op jouw relatie; wordt hierover gepraat achter je rug om of begin je je onveilig te voelen. Wacht niet af, laat het je niet overkomen. Kom ook in actie als je denkt dat een vriend, nicht of andere bekende een risico loopt!


Eergerelateerd is hartstikke verboden. Wil je meer informatie hebben of actie ondernemen? Neem contact op met:

Meer info of hulp nodig? Neem contact op met:

Het toebrengen van geweld aan een ander is hartstikke strafbaar!

een initiatief van: